U maakt gebruik van een mobiel device.
Wilt u gebruik maken van onze mobiele website?

mobile website   desktop versie

Perspectiefverklaring

Ben je flexwerker en wil je een huis kopen? Lees hier meer over de mogelijkheden.

Wat is de perspectiefverklaring?

De perspectiefverklaring kijkt naar jouw toekomstige mogelijkheden om een inkomen te vergaren. De verklaring is gebaseerd op een analyse van jouw arbeidsmarktpositie. Daarnaast hecht de bank ook belang aan het oordeel van Flexpoint over jouw (toekomstige) inzetbaarheid. Daarom zal Flexpoint onder andere een kritische blik werpen op jouw curriculum vitae, werkervaring, referenties, eventuele eerdere beoordelingen en verslagen van persoonlijke gesprekken. Het is belangrijk om te weten dat een perspectiefverklaring niet hetzelfde is als een werkgeversverklaring. In sommige gevallen is een werkgeversverklaring voldoende. Informeer eerst bij je hypotheekadviseur wat jij nodig hebt.

Aanvraag perspectiefverklaring

Eerste voorwaarde voor het aanvragen van een perspectiefverklaring is dat je op het moment van de aanvraag minimaal 1 jaar werkzaam bent voor Flexpoint.
Vervolgens dien jij de volgende zaken op papier en/of digitaal aan te leveren aan jouw intercedent van Flexpoint.
  • ID bewijs
  • Curriculum Vitae
  • Diploma‘s en certificaten van opleidingen
  • Volledige arbeidshistorie
  • Referenties bij werkgevers (minimaal twee)
  • Beoordelingen bij werkgevers (minimaal twee)

Als alles compleet is aangeleverd en je voldoet aan de basis voorwaarden, dan zal je uitgenodigd worden voor een gesprek. Tijdens dit gesprek word je dossier beoordeelt en je intercedent zal beoordelen of je daadwerkelijk beschikt over de
competenties die nodig zijn om succesvol te zijn op de arbeidsmarkt. Daarnaast word je inzetbaarheid, motivatie, flexibiliteit, mobiliteit en employability gedurende je uitzendperiode beoordeeld en gewaardeerd. Verder zal jou contactpersoon bij Flexpoint je arbeidsmarktpositie – scan en perspectief laten toetsen door de Intelligence Group, een extern en onafhankelijk bedrijf.

Tot slot worden alle bevindingen voorgelegd aan de perspectief taxateur van Flexpoint, hij/zij zal alle aangeleverde zaken beoordelen en de perspectief verklaring uitgeven. Bij een negatieve uitkomst wordt de aanvraag afgewezen met onze toelichting en wordt gekeken welke onderdelen tot het negatieve advies hebben geleid.

Praktische zaken

Hou er rekening mee dat een volledig en goed dossier (referenties, beoordelingen, gesprekken) niet automatisch leidt tot de afgifte van een perspectiefverklaring omdat het perspectief op de arbeidsmarkt kan tegenvallen. De doorlooptijd van een aanvraag is maximaal 6 weken. Om boetes te voorkomen is het belangrijk om te wachten met het kopen van een huis totdat je de perspectiefverklaring in je bezit hebt. De perspectiefverklaring is na uitgifte een half jaar geldig. De perspectiefverklaring wordt door de grootste hypotheekverstrekkers geaccepteerd met daarbij de mogelijkheid van een Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Het gaat om ABN AMRO, Aegon, BLG Wonen, Florius, ING, Obvion, Rabobank, RegioBank, SNS, Dellta Lloyd en De Volksbank.

Wil je een perspectiefverklaring aanvragen? Neem dan contact op met jou contacpersoon bij Flexpoint.