U maakt gebruik van een mobiel device.
Wilt u gebruik maken van onze mobiele website?

mobile website   desktop versie

ABU

De Algemene Bond Uitzendondernemingen (ABU) is sinds 1961 dé belangenbehartiger van de uitzendondernemingen in Nederland. Met ruim 500 leden vertegenwoordigt de brancheorganisatie zo'n 65 procent van de markt. Daarmee is de ABU de grootste en meest toonaangevende werkgeversorganisatie binnen de uitzendbranche.

Kwaliteit en zekerheid gegarandeerd

Er zijn veel uitzendondernemingen die op commerciële basis arbeidskrachten ter beschikking stellen in Nederland. Slechts een deel daarvan is aangesloten bij de ABU. Een ABU-lid moet namelijk voldoen aan hoge kwaliteitseisen. Bijvoorbeeld op het gebied van veiligheid op de werkvloer, gedragsregels, arbeidsvoorwaarden en afdracht van sociale premies. Daardoor hebben opdrachtgevers en uitzendkrachten de garantie dat ABU-leden staan voor kwaliteit, zekerheid en financiële betrouwbaarheid. Omdat zij periodiek worden gescreend is kwaliteit continu gewaarborgd.

298 miljoen uitzenduren

Samen realiseren de ABU-leden per jaar meer dan 298 miljoen uitzenduren. Zo helpen zij honderdduizenden uitzendkrachten aan werk en werkervaring én duizenden ondernemingen aan flexibele arbeidskrachten. De uitzendbranche vervult per jaar 1,4 miljoen tijdelijke banen en per jaar kunnen ruim 730.000 mensen aan de slag door een uitzendbureau. De sector is daarmee de grootste werkgever in Nederland.